PDA

View Full Version : 2003 Outback carb issue



toelke4286
04-13-2007, 10:55 AM
I have a 03 Outback that seems to run way to rich. Lots of black on the back of the boat. I know Holly's run a little rough when cold, but this seems to be extreme. Anyone have this problem before? Did you drop a jet size? Any ideas? Nice to finally start thinking about boating here in MI.

h2oskierrick
04-13-2007, 05:46 PM
Check you the float boal screws, they tend to loosen up allowing gas to flow free!

Another issue potentially is your power valve is shot, also causes it to run rich. If it has ever backfired, chances are your power valve is bad.

james yarosz
04-13-2007, 09:15 PM
My 03 LS has the carb 310 engine with 270 hours and still run's and idles perfectly.where are you at in mich?

toelke4286
04-14-2007, 01:21 PM
SE MI. 2 years ago I had it at the local dealer for winterize and storage. They claimed I had put bad gas with no Stable in it and they had to rebuild the carb because it would not run when they pulled it out of storage. It ran like a top the year before wit out this rich condition. It has run rich in my opinion ever since. I have adjusted the float level, mixture screws per the notes here and in manuals. Just looking to tune it up a little.

Buttafewcoe
04-14-2007, 01:52 PM
Check to make sure the choke is working and, when engine is warm, the choke is fully open.
.
Hope this helps,
.
B

toelke4286
04-14-2007, 04:32 PM
Choke works good. I check that right away. Thanks
ST

james yarosz
04-14-2007, 10:20 PM
HOW far are you from Brighton?I know a shop that is great with holleys,and reasonable.If you are interested call me.586 808 6562 JIM

Buttafewcoe
04-15-2007, 05:48 AM
I used to live in Hazel Park, off of I-75 and 8 Mile, but haven't been up that way since '83.
.
B

toelke4286
04-17-2007, 09:33 AM
Jim
I left you a message yesterday. Call me at 248-408-2059 when you have a minute to discuss the Brighton guy. I am in Waterford.
Thanks
Steve