PDA

View Full Version : Wake Plate Gauge



jclay5
12-09-2008, 03:01 PM
My wake plate potion gauge does not indicate where the wake plate is positioned. I think the gauge has power to it because the light comes on in the gauge.. it just reads 0 no matter where the plate is positioned.

Any suggestions on where to start my trouble shooting?

04OUTBACK
12-09-2008, 03:07 PM
Loose wire? work around the back of the gauge.. I bet that is what is the issue..

jclay5
12-09-2008, 03:17 PM
Loose wire? work around the back of the gauge.. I bet that is what is the issue..

Yeah I've done that and I can't seem to find a loose wire.. I wanted to just take the gauge out and mess with it, but man that thing is hard to get out.
I think I'm just being lazy... where does the wire attach on the other end?

jasonba1
12-15-2008, 12:34 PM
Hey Jon,

When you take your boat down to viper ask Jim he can probaly locate the problem in no time.

Reese350
12-16-2008, 05:35 AM
I had the same issue last summer. If I remember correctly, there are 2 wires coming from the gauge and they are spliced together. I just cut both splices out and re-spliced them. Worked like a charm ever since. They were bundled up with wire ties but once you cut those, they are easily accessible. The whole fix took 10 mins. Hope that helps...

jclay5
12-16-2008, 12:27 PM
Reese I found that out yesterday and yes that was the problem! Thanks for the input though.

Have a good one!

SouthSideWakeboarding
01-03-2009, 08:31 AM
Hey guys.. Is this the same set up for the newer gauges? Like an 08 wake plate gauge?

Reese350
01-04-2009, 06:41 AM
I would think so. Mine is an 06 and I don't think they changed anything on the wakeplates until 09 and that was only with the cylinder, not the gauge.