Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wake Forest, NC
    Posts
    113

    Default Dumb question - demo mode

    I have yet to be able to get my stock kenwood head unit off demo mode, it goes back to it after a minute or so. I bought the boat new in 08 and, like an idiot, have been sporting demo mode ever since. How do I turn off demo mode haha?

    Another quick question, last season we had our IPhones playing through the headphone jack and plugged into the front of the headunit. It's not working this year and we don't remember if there was a trick to it or not? Maybe bad cable?

    Thanks for any help, I'm good with automotive wiring and electrical, just not very stereo savvy
    2008 Outback V

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    North Texas
    Posts
    1,819

    Default

    Which head unit do you have?
    06 Supra 24 Gravity Games

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    11,262

    Default

    It's a pain and the manual is wrong if I remember correctly. Check this site for some solutions:

    http://www.neoseeker.com/forums/1413...90a-demo-mode/
    My Mom said I'm not allowed to get wet!
    2008 LSV
    2000 Outback LS (sold)
    Exile Tunes
    PWI
    LLTR!!!!!!!!



  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Land O Lakes, Florida
    Posts
    5,870

    Default

    you have read between the lines of the manuall, but theres no lines in it,

    the manuall was useless to me when mine was stuck in demo mode--was a 5 beer experiance to get it to work, and im still not sure what i did
    Hey, Its Moomba time

    13 Mobius LSV
    08 Mobius LSV-sold
    03 Mobius LSV-sold
    life is about finding the balance between being a responsible adult and staying young at heart

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lake wallenpaupack PA
    Posts
    846

    Default

    Quote Originally Posted by z28ke View Post
    I have yet to be able to get my stock kenwood head unit off demo mode, it goes back to it after a minute or so. I bought the boat new in 08 and, like an idiot, have been sporting demo mode ever since. How do I turn off demo mode haha?

    Another quick question, last season we had our IPhones playing through the headphone jack and plugged into the front of the headunit. It's not working this year and we don't remember if there was a trick to it or not? Maybe bad cable?

    Thanks for any help, I'm good with automotive wiring and electrical, just not very stereo savvy
    The directions should talk about holding the 5 down. Try this: after holding preset 5 down and pressing reset, you need to continue holding preset 5 until the deck powers all the way back up again.



    Also there should be a setting in the menu for auxilary inputs. Maybe it got turned off

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Snellville, GA & Lake Sinclair
    Posts
    7,023

    Default

    is above for the MB Quart?

    My 08 OBV had a Kenwood HU and I remember having to find a menu, scroll/roll to "demo" and then push a button to tun it to OFF.
    Drew
    New ride: 2012 Mojo
    Old ride: 2008 OBV

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wake Forest, NC
    Posts
    113

    Default

    Glad to see I'm not the only one with demo mode issues! Turning it off in the menu doesn't work if I remember correctly. I'll try the suggestions in the link above. Thanks!
    2008 Outback V

  8. #8
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Wichita,Ks
    Posts
    267

    Default

    Depending on which Kenwood you have. Try main menu then go to display, thats where the demo mode should be able to be turned off. Then you select the one you want. Kenwood.com you can print the manual or you can call them. They have a good cutomer support line.
    Rick
    2002 Moomba Mobius V

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •