Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canton, Ga / Lake Lanier
    Posts
    1,589

    Default

    No amp? Is it a Kenwood radio?

    Even if you did have to wire it up it's pretty easy. All of the wires from the new HU are labeled. They should be on the old one too. Just disconnect the harness from the stock radio and take the old HU out. Then, disconnect each wire one at a time from the old harness and connect it to the new one. The color scheme should be the same or at least they should be labeled like Front +, Rear -, etc...

    If you are running all 6 speakers off of the head unit it may be cutting out at the high volume due to the ohm load. You should look into getting a 4 channel amp to power your inboats and free up your radio...

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by E4NASH; 07-09-2012 at 01:24 AM.
    SOLD! 2011 Mobius LSV 325HP EFI
    Digital Cruise Pro, Wakeplate, Kenwood KM550U and KCA-RC107MR x2, Kicker ZXM700.5, Kicker 6.5 Cabins, 10'' Kicker CompVT sub, Wetsounds SYN 4, Wetsounds REV10s, Wetsounds WS420Q, Gravity VI Surf Ballast, Acme 537

    Board: '12 LF Harley (Monster) 139
    Her Board: '11 Ronix Krush 128
    Kids Board: '13 Ronix Vision 120
    Skate: LF Faction 44
    Surf: LF Custom Quad & XXX


    Tow Rig:
    2011 Toyota Tundra CrewMax TRD Magnetic Grey
    3/1 Truxx Lift, and some other stuff...

  2. #12
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Rice Lake, Ontario
    Posts
    563

    Default

    Quote Originally Posted by E4NASH View Post
    No amp? Is it a Kenwood radio?

    Even if you did have to wire it up it's pretty easy. All of the wires from the new HU are labeled. They should be on the old one too. Just disconnect the harness from the stock radio and take the old HU out. Then, disconnect each wire one at a time from the old harness and connect it to the new one. The color scheme should be the same or at least they should be labeled like Front +, Rear -, etc...

    If you are running all 6 speakers off of the head unit it may be cutting out at the high volume due to the ohm load. You should look into getting a 4 channel amp to power your inboats and free up your radio...

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    i dont think theres an amp anyways, i dont see one.. i don't have tower speakers.. and yes its the kenwood.

    would i have to get someone to install the amp?
    2006 Moomba Mobius LSV
    Lake: Rice lake, Ontario
    Stereo: Kenwood KMR-550U
    Ballast: 750 Surfside locker, 400 Surfside mid boat, 400 Gravity I, 400 Bow
    Surfboards: Inland Surfer Red Woody, Triple X Composite X 58"

    If you're from the area and want to surf, send me a PM!

  3. #13
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canton, Ga / Lake Lanier
    Posts
    1,589

    Default

    Either you can install it or you can have a shop do it. Installing an amp isn't really difficult, the confined space of a boat makes it a little less than fun though. If you can install a ceiling fan or light fixture then you can install an amp.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    SOLD! 2011 Mobius LSV 325HP EFI
    Digital Cruise Pro, Wakeplate, Kenwood KM550U and KCA-RC107MR x2, Kicker ZXM700.5, Kicker 6.5 Cabins, 10'' Kicker CompVT sub, Wetsounds SYN 4, Wetsounds REV10s, Wetsounds WS420Q, Gravity VI Surf Ballast, Acme 537

    Board: '12 LF Harley (Monster) 139
    Her Board: '11 Ronix Krush 128
    Kids Board: '13 Ronix Vision 120
    Skate: LF Faction 44
    Surf: LF Custom Quad & XXX


    Tow Rig:
    2011 Toyota Tundra CrewMax TRD Magnetic Grey
    3/1 Truxx Lift, and some other stuff...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •