Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    447

    Default Issue with wakeplate

    Ran into an issue yesterday. We'd been on the boat for about an hour or two, and had been surfing for probably an hour or less at this point. The wakeplate would not go up, only down (to the normal cruising position). I did a brief search on here and tried jiggling wires on the lever, looked for a blown fuse, etc, and came up with nothing. Had a boat full of people, so went back to just enjoying the day.

    Fast forward to when we were getting ready to go home. Drained everything, and tried the wakeplate again and it worked normally.

    My initial thought process (I haven't had a chance to mess with it yet, got home after dark and washed the boat and that was it) is that there is a fluid reservoir for the hydraulics that may need fluid. Possibly due to listing to surf it was low enough that the rams wouldn't engage to move it to the up position? Anyone have any thoughts as to what I should look for? Heading home in a few hours and will begin the search.
    Current: 2010 LSV
    Previous: 2007 Outback

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    moncton, nb canada
    Posts
    60

    Default

    There is a Fluid reservoir. Mine on my 03' LSV was next to the ski pole on my V-drive on the left side if your looking in from the platform. Hope this help

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arkansas
    Posts
    555

    Default

    '10 is an electric actuator. Mine started acting up, intermittently working... had to replace it. I took the old one apart and water had got into it. Uses 2 wires, reverses polarity to make it extend and retract.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    447

    Default

    So if mine is an electric actuator, is there anything I can "test" to see if it's going bad?
    Current: 2010 LSV
    Previous: 2007 Outback

  5. #5
    Join Date
    May 2009
    Location
    Carlton Oregon
    Posts
    5,612

    Default

    ive been having issues with my Mojo plate its electric as well and it will just randomly go down on its own. Normally happens when we slow down after surfing and someone falls
    Malo <--- Means--Evil or Mean One. This explains a lot.
    2013 Mojo 2.5 Skylon Tower. Bestia < Beast >
    Exile ZLD
    6 SX65M Cabins
    6 XM9 Towers
    1 XI Big 15 Woofer in a custom Fiberglass box
    1 XI 1K Harpoon
    2 XI 800.4
    1 XI 2500.1
    2 Interstate 2400U 6V Golf Cart Batterties
    Custom 1 Off Evolution Cover

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arkansas
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by mmandley View Post
    ive been having issues with my Mojo plate its electric as well and it will just randomly go down on its own. Normally happens when we slow down after surfing and someone falls
    Is the really the Wplate changing OR are you going by the gauge says? I am having a similar issue but it seems to be the gauge jumping around.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arkansas
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by TL7 View Post
    So if mine is an electric actuator, is there anything I can "test" to see if it's going bad?
    The dealership replaced mine, but took the old one home. I took the lead wires to a battery, sometimes it would work and not. The tore into and found water had got in there.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    447

    Default Issue with wakeplate

    Ahh ok. I was thinking of some electronic piece. Didn't realize the ram itself was electronic. Now I understand! Pardon the ignorance it's been a long week already!
    Current: 2010 LSV
    Previous: 2007 Outback

  9. #9
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Katy, TX
    Posts
    3,945

    Default

    mike, i thought one the newer units the plate drops when you slow down to help you get back on plain and then resumes the previous setting once the speed control gets to speed??
    David

    2008 Mobius LSV, Gravity III , Wake Plate, Z5, Exile SX65c's, Exile XM7, Exile SXT65Q, Exile XI12D, Exile Harpoon, Exile SM600.1 , Exile Xi800.4.

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Location
    Carlton Oregon
    Posts
    5,612

    Default

    Quote Originally Posted by rdlangston13 View Post
    mike, i thought one the newer units the plate drops when you slow down to help you get back on plain and then resumes the previous setting once the speed control gets to speed??
    Only on the Supra boats, i was hoping this was the issue with mine and i just wasnt aware but after talking to the dealer and some others the Moomba wake plates are still set it and forget it.

    Supra does lower it when you come off plane and raises back to your setting after you throttle up.
    Malo <--- Means--Evil or Mean One. This explains a lot.
    2013 Mojo 2.5 Skylon Tower. Bestia < Beast >
    Exile ZLD
    6 SX65M Cabins
    6 XM9 Towers
    1 XI Big 15 Woofer in a custom Fiberglass box
    1 XI 1K Harpoon
    2 XI 800.4
    1 XI 2500.1
    2 Interstate 2400U 6V Golf Cart Batterties
    Custom 1 Off Evolution Cover

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •