Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Marquette, Michigan
    Posts
    81

    Default One slow ballast pump

    My center tank and Starboard rear bag fill fast and consistent, but I had to bump up the timer an additional 3 minutes to get the port side to fill all the way. I checked the impeller and it looks perfect.

    Anyone have a similar experience, or have any ideas why this would be? I know the speed on the pumps will vary a little, but this seems like quite a difference....
    2013 Moomba Mojo 2.5

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Snellville, GA & Lake Sinclair
    Posts
    7,419

    Default

    are you filling with the boat running?
    Drew
    2015 Supra SG

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Marquette, Michigan
    Posts
    81

    Default

    Yup. I always fill and empty with the boat running.
    2013 Moomba Mojo 2.5

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Snellville, GA & Lake Sinclair
    Posts
    7,419

    Default

    you don't have a bigger bag in the port side, do you?


    let's assume not. It would be a pain the arse, but you could swap out the fill line with another pump to see if the pump is the issue or if it's something else. check to make sure the valves on the thru hull intakes are all wide open, look for kinks in the hose, etc.
    Drew
    2015 Supra SG

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    2,860

    Default Re: One slow ballast pump

    My guess is a kinked line.


    PWI as usual...

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Marquette, Michigan
    Posts
    81

    Default

    I'm getting that pump replaced under warranty. Hopefully that fixes it.
    2013 Moomba Mojo 2.5

  7. #7
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by yooper View Post
    I'm getting that pump replaced under warranty. Hopefully that fixes it.
    Did you find a solution? I have a mobius lsv 2013. Same exact problem.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by yooper View Post
    I'm getting that pump replaced under warranty. Hopefully that fixes it.
    Did you find a solution? I have a mobius lsv 2013. Same exact problem.

  9. #9
    Join Date
    May 2014
    Location
    Clermont, Fl
    Posts
    580

    Default

    ever count the number of flashes on the switch?

    It is real easy to get the timer out of whack.

    Ed Geary (Ed G)
    2009 OBV
    Clermont, Fl
    2013 & 2014 Boston Marathon

  10. #10
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Murrieta, CA
    Posts
    1,213

    Default One slow ballast pump

    A worn ballast pump impeller can slow the drain/fill times.
    2010 Moomba XLV
    340hp cat
    Gravity 3, wake plate
    Rad-a-cage

    I have a love for ballast and large wakes.
    1100 v-drive lockers
    1180 under the playpen
    + lead and a collection of other ballast bags

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •