Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28
  1. #21
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    West of ATL
    Posts
    158

    Default

    I'm guessing this is the Crank Position Sensor? Found it located on the front/port side of the block behind what I'm guessing is the Harmonic Balancer.

    Also would a bad sensor cause a crank and hard to start scenario but still allow the engine to run fine and smooth once started?
    Attached Images Attached Images
    2008 LSV

  2. #22
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rockwood,TN
    Posts
    46

    Default 08 lsv hard to start!

    Yes that's it. Yes it could not always the case but a possibility.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #23
    Join Date
    May 2010
    Location
    Salt Lake City, Utah
    Posts
    390

    Default

    I'm sure this isn't it but make sure nothing is touching the kill switch at all. I found out the hard way that those kill switches are incredibly sensitive. I had a hat bump it every now and then and the engine would stall. I just jumped the wires to it together and took the kill switch out of play. Good luck . Let us know what you find.
    Scott
    2007 Mobius LSV with a lot of great upgrades and mods

  4. #24
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rockwood,TN
    Posts
    46

    Default 08 lsv hard to start!

    Ok just left the dealer... Hooked up to the computer I was getting map sensor fault but the technician said he has seen a bunch of ignition switches go bad in these. So we looked at voltage on his computer and sure enough it had 12volts until you started to turn the engine over and it fell to 0. Sure enough we plugged a new switch in and it starts right up. The switch was like $30 or so.


    Sent from my iPad using Tapatalk

  5. #25
    Join Date
    May 2010
    Location
    Salt Lake City, Utah
    Posts
    390

    Default

    That is great. I love it when it is a cheap fix, although you ended up doing a lot of other things.
    Scott
    2007 Mobius LSV with a lot of great upgrades and mods

  6. #26
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Rockwood,TN
    Posts
    46

    Default 08 lsv hard to start!

    I know me too! And thank you and everybody else on this great forum for your help! I'm thinking about removing my kill switch too for that reason.. What if anything did you put in its place?


    Sent from my iPad using Tapatalk

  7. #27
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    North Mississippi
    Posts
    171

    Default

    Thanks a lot for posting a follow up with the fix. That's one more piece of info we can all add to our trouble shooting library. Nice cheap fix too.
    2008 Mobius LSV
    1100#er's in the lockers
    ski locker sac
    IBS
    Johnson reversibles
    3 vent heater (which my family loves)

  8. #28
    Join Date
    May 2010
    Location
    Salt Lake City, Utah
    Posts
    390

    Default

    Quote Originally Posted by 23scuba View Post
    I know me too! And thank you and everybody else on this great forum for your help! I'm thinking about removing my kill switch too for that reason.. What if anything did you put in its place?


    Sent from my iPad using Tapatalk
    I left the switch in place and just disconnected the wires from the switch behind it and connect them together.
    Scott
    2007 Mobius LSV with a lot of great upgrades and mods

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •