Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    13

    Default can't drain my back ballast

    I have a 04 Mobius LS with a ballast tank under the back bench seat. It filled OK but now it won't empty. When I flip the switch I hear a hum but it doesn't sound strong like a pump would. I flipped the switch about a hundred times thinking something was wearing out but it won't drain. I guess I could run around all season with it full but by winter I will have a issue. Any moomba owners have a similar problem. Thanks in advance to the forum. You guys are great and a big help.
    2004 Mobius LS Direct Drive

  2. #2
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Bennett, N.C.
    Posts
    31

    Default

    Have you tried tapping the drain pump a few times?May be stuck.
    2004 Mobius LSV 340 HP
    Gravity III Ballast

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Gatineau, Quebec
    Posts
    166

    Default

    Your pump is either jamed or toast,relatively cheap and easy to replace .
    2012 Mobius LSV
    05 Outback LS SOLD

  4. #4
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Roanke, VA
    Posts
    26

    Default

    Same thing happened to me. the pump would hum but no water... had to syphon it out and replace the pump it just wasn't pulling anymore, the impeller was worn over time. $25 at wall mart if you can believe that they had a perfect fit typhoon!
    Yellow over White 99 Mobius 21'open on jet black double axle

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    13

    Default

    It's fixed. When I pulled the back tank I inadvertently hooked the hoses up wrong. Duh!!!
    2004 Mobius LS Direct Drive

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •